Bandets Medlemmer

 

 Bandet
 
 Fra venstre trommeslageren Jan Aarslev Knudsen, bassisten Hans Henrik Holm,
guitarist Kaj Thusgaard, keyboardspiller og guitarist Carsten Højberg.

 

Præsentation af bandets medlemmer

Jan Aarslev Knudsen

Jan Aarslev Knudsen: "Jeg begyndte at SLÅ på trommer da jeg var omkring de 16 år, men måtte så stoppe igen efter nogle år, da der som altid var mangel på øvelokaler.

Efter en tvunget pause, hvor der blev slået på alt i min nærhed (borde, kopper og kander), startede jeg i efteråret 1997 i bandet - Late Night Radio - (LNR). Her tæskede jeg løs i et par år, hvor vi så efter et "ø-råd" valgte at gå hver til sit. Vi var dog 3 fra det gamle LNR der fandt sammen i et nyt band under navnet - "Dark Town" - (DT). Vores forsanger og leadguitarist flyttede desværre til Aalborg, og det blev så slutningen for DT.

I foråret 2001 startede Kent (som nu er erstattet af Kaj), Carsten og jeg så - "Østen Om" - og i efteråret kom Hans til. Det blev starten på et band der, udover musikken, har givet mig nogle gode kammerater. Det er kanon at være sammen med dem, og det gode humør afspejler sig helt klart i den musik vi  spiller."

Kaj Thusgard 

Kaj Thusgaard: "Jeg er nok den som holder mig bedst (undskyld billedkvaliteten red.), ja, det skulle overhovedet ikke undre mig om jeg er den yngste.
Allerede som spæd fik jeg en på harmonikassen. Undrer mig stadig over hvordan min far kunne skifte ble på mig samtidig med han røg pibe og spillede på harmonika.
Fra jeg var ca. 9 år, begyndte jeg at gå på musikskole og fortsatte til jeg blev student.
Så var det jeg var klar til at blive dyrlæge, men i sommerferien ringede de fra musikskolen i Struer, og spurgte om jeg var interesseret i at undervise i guitar. Dyrlæge blev jeg så ikke, men startede på musikskolen efter sommerferien og er der stadig 31 år efter.

Under mit arbejde, er jeg af og til stødt ind i elever som spillede i et band. Det har så i flere tilfælde bevirket at jeg er kommet med i nogle af disse bands. Pga. fremskreden alder, kan jeg kun huske de to Struer-bands Natlys og Relax, som huserede i det lokale musikmiljø i 80'erne.
Lige nu spiller jeg i et folk/rock-band som hedder Forever Young, hvor jeg hører til den halvdel som hedder Forever. Østen om, er så relativt nyt for mig, men jeg synes virkelig at de tre andre er nogle dejlige fyre, med deres charmerende og indimellem flabede facon. Selvom vi ikke altid er enige rent musikalsk, vil jeg da gerne sluge et par kameler for fredens skyld.

Carstyen Højberg 

Carsten Højberg: "Jeg er den tredje yngste medlem af vort lille orkester. Tressernes pigtrådsmusik fløj lidt forbi mig i min barndom, og jeg kom først med på bølgen, da jeg købte min første (Bang & Olufsen naturligvis, når man bor i Struer) spolebåndoptager. Den blev der lyttet flittigt på.

Jeg havde fået min første guitar som otte årig og købte så min første el-guitar omkring 15-16 års alderen, og var så et års tid senere heldig at komme med i et orkester, som vi døbte "Kingsroad".

Efter at have konkurreret nogle år med det rivaliserende beat-orkester i Varde fusionerede vi (det ord var dog vist ikke opfundet i '76), og blev til rock-gruppen "Crash". Et orkester der trods skiftende besætninger stadigt består i sin grundstamme med tre af de gamle medlemmer og som nu måske kendes under navnet ”The Glam”. Efterhånden som nogle af os holdt op i dette orkester, blev vi mere eller mindre selvskrevne pensioneret over i det nu hedengangne showband "Chris-Crash-Filiongongband", der har spillet landet tyndt til byfester, sportsarrangementer, ja alt, hvor der kunne samles folk, der ville høre glad showmusik, omend langt fra rocken. Her trakterede jeg tubaen - det eneste instrument, man kunne have øl stående nede i, mens man spillede.

Efter at have forladt min hjemegn, Varde, lå det lidt stille nogle år med at tage ud at optræde. Jeg spredte mig over lidt for mange instrumenter, hvilket nok har bevirket, at jeg aldrig er blevet rigtig god til at spille på nogle af dem, men til gengæld kan spille en smule på lidt af hvert. Jeg begyndte i '94 at tage ud og spille underholdningsmusik til fester. Det kommer jo dog aldrig til at rykke på samme måde som at spille rock i et orkester. Derfor var det dejligt, da vi fik startet Østen Om og fik noget udstyr, der igen kan få buksebenene til at blafre, når bassen og stortrommen trykkes i bund.

Ringen er sluttet. Jeg spiller igen den musik, jeg bedst kan li' og som jeg er vokset op med, og når vi så ind imellem får det krydret med lidt af den nyere musik, så er jeg i mit es."

Hans Henrik Holm 

Hans Henrik Holm: "Er født i Hjørring og næsten ægte  Vendelbo. (Halvt 4. generations indvandrer fra Mors).

Jeg fik min første guitar i 1973, og blev snart sendt på musikskole af desperate forældre. Min første guitar lærer var bassist, hvilket senere har vist sig at være en fordel.

I slutningen af 70'erne havde jeg rodet mig ind i ikke mindre end 5 forskellige orkestre samtidigt, spændende fra Jazz, Dinner Jazz og Funk til Rock. De mest berømte af disse orkestre er uden tvivl Funk Big Bandet "Stuhr Band" og Dinner orkesteret "Klaus Jørgens udvidede bigband minus 198", som var en trio. Da jeg startede på universitetet i 1982 måtte jeg droppe de fleste orkestre i min hjemby, men fandt til gengæld sammen med en studiekammerat, som, lige som jeg, havde en stærk interesse for irsk/skotsk folkemusik. Vi dannede et Folk Rock band, som kom til at hedde "ÅH NEJ" (Endelig et band der var lydhør overfor publikums reaktion!). Dette fantastiske band blev opløst, da forsangeren emigrerede til FINLAND i 1987.

Efter ca. 6 mdr. som bandløs, fandt jeg et Rigtigt Rock orkester at spille med i Holstebro. Et band der i sin levetid bla. hed 4/4 live og endte med det Monty Phyton inspirerede navn: "No Sheep In Mongolia". I 1991 besluttede jeg at spædbørn og Rock musik er en   farlig cocktail og gik på pension som musiker.

Efter lidt småspillen i 10 år blev det igen alvor i 2001, da jeg blev spurgt, om jeg ville være bassist i bandet "Østen Om". Efter næsten 20 år på guitar, og med tiltagende fingertykkelse, lød det som en interessant opgave. Efter en audition kom jeg med på prøve, da det efterhånden er nogen tid siden, går jeg ud fra, at prøvetiden er blevet forlænget, med mindre der er noget de andre ikke har fortalt ...........endnu .........!

 
 
Østen Om